Elise en wout gaan samenwerken
OVER WOUT
Van verkeer naar horeca was voor mij een logische stap..
Mijn naam is Wout Huijben, 39 jaar en afkomstig uit Moergestel. Sinds april 2015 ben ik de trotse eigenaar van ‘Bij Wout’ aan het St. Jansplein. De dorpspomp houdt uitnodigend de wacht aan mijn voordeur. Onder de noemer ‘lokaal genieten’ biedt ‘Bij Wout’ een ruime keuze aan streekeigen producten die we dagelijks met veel plezier serveren en als het uitkomt maken we graag tijd voor een praatje met onze gasten. |
Bekijk hierboven de video die het RTL 4 programma
'Plezier en Passie' maakte in ons restaurant! |
Ik kom uit een gezin met vier kinderen en groeide op in de Schoolstraat. Mijn jongere jaren bracht ik door op de Boszichtschool en later op de Hertog-Jan. Daarna ging ik naar het Odulphuslyceum in Tilburg en rondde daar mijn studie af met een VWO-diploma. Als vervolgopleiding koos ik voor de richting verkeerskunde op de NHTV in Breda.
HORECA
Vanaf mijn 17e ben ik begonnen met werken in de horeca. Achter de bar bij ‘de Veerkes’ mocht ik mijn eerste biertjes tappen en daar had ik het uitstekend naar mijn zin. Tijdens mijn studie zat ik meer in de kroeg dan achter de studieboeken en naast mijn studie was ik meer aan het werk dan aan het studeren. Het was ongeveer een voltijd (bij)baan.
Werken, geld verdienen en in de kroeg zitten: het was allemaal belangrijker en leuker dan studeren.
Uiteindelijk haalde ik toch mijn HBO-diploma Verkeerskunde maar het was mij toen al duidelijk dat mijn ambities en kwaliteiten niet op kantoor lagen. Ik was liever de hele dag bezig om het ‘mensen naar hun zin te maken’.
In januari 2011 kwam er plots een nieuwe uitdaging op mijn pad. Bij Grand Café ‘de Zwaan’ in Hilvarenbeek kreeg ik de kans om als bedrijfsleider aan de slag te gaan en zodoende kennis te maken met de totale horeca. Constante kwaliteit leveren speelt daar een belangrijke factor en gastvrijheid staat er hoog in het vaandel.
In 2014 kreeg ik de kans om via de Grolsch Horeca Academie mijn kennis nog verder te verbreden. Op de werkvloer was mij alles vrij duidelijk, alleen was ik nieuwsgierig geworden naar hoe men achter de schermen een restaurant moest runnen. Tijdens deze studie van een jaar, waar ik wél met heel veel plezier naar toe ging, kreeg ik alles mee: financieel management, marketing en personeelsorganisatie. Als afstudeeropdracht moesten we een ondernemingsplan inleveren.
MOERGESTEL
Met het schrijven van mijn ondernemingsplan was ik al gefocust op het dorpje Moergestel. Naar mijn idee was er in Moergestel namelijk behoefte aan een laagdrempelig en gezellig Grand Café. Waarbij gastvrijheid, lekker eten en drinken centraal staan. Het ondernemingsplan werd beoordeeld door experts, dit was dus mijn uitgelezen kans. De Grolsch Horeca Academie zorgde ervoor dat ik verder keek dan alleen het tappen van een biertje en het serveren van een biefstuk. In juni 2014 slaagde ik voor het presenteren van mijn ondernemingsplan. Een half jaar later kreeg ik een telefoontje met het nieuws dat er een horecazaak te koop kwam aan het Sint Jansplein. Vanaf dat moment ging het heel snel. In februari 2015 waren alle papieren getekend en in maart konden we beginnen met de verbouwing.
Op 3 april 2015 werd ‘Bij Wout’ feestelijk geopend en sindsdien is Moergestel een leuk restaurant rijker. Zowel jong als oud schuift graag aan tafel en laat zich verwennen door al het lekkers wat wij serveren. Het is écht ‘lokaal genieten’ van streekproducten uit de omgeving met uiteraard de allerbeste kwaliteit.
‘Bij Wout’ kunt u de hele week, m.u.v. dinsdag, vanaf 10:00 uur terecht.
Reserveren kan zowel telefonisch (013-850 8300) als via de website: www.bijwout.nl
© Tekst Moergestel-Nieuws
Martien Oerlemans
HORECA
Vanaf mijn 17e ben ik begonnen met werken in de horeca. Achter de bar bij ‘de Veerkes’ mocht ik mijn eerste biertjes tappen en daar had ik het uitstekend naar mijn zin. Tijdens mijn studie zat ik meer in de kroeg dan achter de studieboeken en naast mijn studie was ik meer aan het werk dan aan het studeren. Het was ongeveer een voltijd (bij)baan.
Werken, geld verdienen en in de kroeg zitten: het was allemaal belangrijker en leuker dan studeren.
Uiteindelijk haalde ik toch mijn HBO-diploma Verkeerskunde maar het was mij toen al duidelijk dat mijn ambities en kwaliteiten niet op kantoor lagen. Ik was liever de hele dag bezig om het ‘mensen naar hun zin te maken’.
In januari 2011 kwam er plots een nieuwe uitdaging op mijn pad. Bij Grand Café ‘de Zwaan’ in Hilvarenbeek kreeg ik de kans om als bedrijfsleider aan de slag te gaan en zodoende kennis te maken met de totale horeca. Constante kwaliteit leveren speelt daar een belangrijke factor en gastvrijheid staat er hoog in het vaandel.
In 2014 kreeg ik de kans om via de Grolsch Horeca Academie mijn kennis nog verder te verbreden. Op de werkvloer was mij alles vrij duidelijk, alleen was ik nieuwsgierig geworden naar hoe men achter de schermen een restaurant moest runnen. Tijdens deze studie van een jaar, waar ik wél met heel veel plezier naar toe ging, kreeg ik alles mee: financieel management, marketing en personeelsorganisatie. Als afstudeeropdracht moesten we een ondernemingsplan inleveren.
MOERGESTEL
Met het schrijven van mijn ondernemingsplan was ik al gefocust op het dorpje Moergestel. Naar mijn idee was er in Moergestel namelijk behoefte aan een laagdrempelig en gezellig Grand Café. Waarbij gastvrijheid, lekker eten en drinken centraal staan. Het ondernemingsplan werd beoordeeld door experts, dit was dus mijn uitgelezen kans. De Grolsch Horeca Academie zorgde ervoor dat ik verder keek dan alleen het tappen van een biertje en het serveren van een biefstuk. In juni 2014 slaagde ik voor het presenteren van mijn ondernemingsplan. Een half jaar later kreeg ik een telefoontje met het nieuws dat er een horecazaak te koop kwam aan het Sint Jansplein. Vanaf dat moment ging het heel snel. In februari 2015 waren alle papieren getekend en in maart konden we beginnen met de verbouwing.
Op 3 april 2015 werd ‘Bij Wout’ feestelijk geopend en sindsdien is Moergestel een leuk restaurant rijker. Zowel jong als oud schuift graag aan tafel en laat zich verwennen door al het lekkers wat wij serveren. Het is écht ‘lokaal genieten’ van streekproducten uit de omgeving met uiteraard de allerbeste kwaliteit.
‘Bij Wout’ kunt u de hele week, m.u.v. dinsdag, vanaf 10:00 uur terecht.
Reserveren kan zowel telefonisch (013-850 8300) als via de website: www.bijwout.nl
© Tekst Moergestel-Nieuws
Martien Oerlemans